Citrix iForum Benelux 2009

Vorige week was het Citrix iForum Benelux 2009 in Antwerpen.
Met een delegatie van niet minder dan negen PepperCrew members zijn wij afgereisd naar Antwerpen om de laatste ontwikkelingen van Citrix, en hun partners, tot ons te nemen.

Onze kick-off was op dinsdag avond in de “Hangar 29 Waagnatie” aan de rijnkade. Hier was een networking evening georganiseerd waar er stevig aan het netwerk kon worden gewerkt. Velen van ons kwamen bekende gezichten tegen waarmee oude herinneringen en nieuwe ideeen zijn besproken.Onder het genot van een drankje kon er worden genoten van een optreden van de Golden Earring. Een van mijn favoriete bands waardoor deze avond voor mij persoonlijk nog meer de moeite waard was. Gedurende de hele avond hebben wij ons als PepperCrew opperbest vermaakt, iets dat de volgende ochtend werd bevestigd aan het ontbijt.

Op woensdag werd het iForum Benelux in het Flanders Congress & Concert Centre gehouden.


Tussen 9.30 en 11.30 presenteerde Mark Templeton, de CEO van Citrix, de opening keynote. Tijdens deze keynote vertelde Mark ons de visie van Citrix over de toekomst van IT. Tijdens deze presentatie, een reis door de wereld van de CEO van Citrix, werden de huidige pijnpunten in de IT wereld aangekaart en de (nieuwe) producten van Citrix benoemd.
Voorag zag ik op tegen de twee uur durende keynote, maar het was het waard. Deze man kan niet alleen presenten, hij vertel een verhaal waar je in mee gaat. Briljant.

Enkele nieuwe titels die langs kwamen waar ik zeker in ga duiken:

  • Citrix Receiver : Een nieuw, managed, client platform waarin met plugins de verschillende huidige clients worden geplaatst. Eindelijk een oplossing voor het (goed) beheren van Citrix clients
  • XenClient (Project Independence): Een type 1 hypervisor voor een client (desktop / laptop). En vooral dat laatste is briljant! Geen gedoe meer met drivers, makkelijk migreren van je OS (naar je nieuwe laptop?), meerdere OS’en actief (prive / werk – Vista / Windows 7 / Mac OS X?).
    Dit is een goede stap in de richting naar VDI. Combineer dit met een provisioning techniek + offline images en je hebt een use-case voor VDI.

Na de opening keynote waren de 30 minute sessions. Deze sessies waren onderverdeeld op diepgang zoals “Introduction Track”, “Advanced Track” etc. Na het bijwonen van 5 verschillende sessies kan ik me toch niet aan de indruk ontrekken dat ze allemaal een sterke commerciele inslag hadden. Veel algemene verhalen zonder diepgang of nieuwe noviteiten. Alles was eigenlijk al verteld bij en Opening Keynote. Bij alle presentaties werd er voorag gemeld dat de presentatore weinig tijd hadden en dus moest opschieten, slechte planning?
Al met al waren de sessies wel interresant genoeg om me te prikkelen, maar ik had liever meer diepgang gezien.

Tussen de sessies hebben we ons op de Exhibition floor begeven en heb ik onder andere eventjes met RES staan praten. RES lanceert
volgend jaar PowerFuse 2010, spannend! Helaas konden ze me niets vertellen over de features. Wel konden ze me vertellen dat Wisdom geen Pre-OS installatie mogelijkheid krijgt. Geen PXE boot dus. Met als gevolg dat het installeren van een OS via een third party zal moeten verlopen.
RES focust zich met Wisdom meer op het managen van je OS, niet alleen op provisioning. Het beheren, installeren en automatiseren zijn een hulpmiddel waarmee onder andere change beheer eenvoudig kan worden toegepast.

Op evenementen zoals dit is het uitdelen van gadgets altijd natuurlijk een leuk onderdeel. Dit keer werden wij verrast door de “laptop skin” van RES die wel erg veel weg heeft van ons visitekaartje? Bij wijze van test heb ik hem op mijn laptop geplakt en hij bevalt me wel.

Mark Templeton had aan het einde nog een ding, zijn “one more thing”. Citrix doet zijn officiele aankondigingen altijd op 1 maal per jaar, op Citrix Synergy in Amerika. Maar Citrix verwacht zoveel ontwikkeling, en daarmee aankondigingen, dat ze dit gaan verspreiden over twee evenementen. Eentje in europa en… jawel europa! (Goed gekeken naar VMware!) Volgend jaar (6 en 7 oktober) zal Citrix Synergy Autumn in Berlijn worden gehouden (de Summit is op 4 en 5 oktober). Een echte dus, mèt aankondigingen en nieuwe producten. Cool!

Tot volgend jaar, in Berlijn!

Groeten, Ingmar
Consultant @ PepperByte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNederlands