Hibernate in Vista opgeruimd

Op mijn x64 Vista laptop gebruik ik normaal gesproken de Hibernate functie. Hierbij wordt het volledige geheugen op de hard disk opgeslagen en gaat de machine uit. Hierdoor start de laptop de volgende keer een stuk sneller op en staan al mijn applicaties nog open. Ideeal!

Vorige week moest ik een presentatie geven en dan vind ik het wel zo handig als alles klaar staat.

Goed voorbereid op pad gaan is het halve werk van een goed job, dus mijn presentatie en alle benodigde vensters stonden open. Eventjes in Hibernate (of slaapstand) zetten en op locatie alleen maar eventjes het scherm aanzetten…

image

Je ziet het, geen Hibernate optie meer!

In de ochtend had ik, in al mijn goedheid, mijn laptop voorzien van een opfrisbeurt.

Eventjes de schijf opgeruimd en lekker gedefragmenteerd. image

Dit had ik niet moeten doen, want wat blijkt? De optie ‘Hibernation File Cleaner‘ ruimt niet alleen het bestand op, je bent direct de gehele Hibernate functie kwijt!!

 

Na een uurtje zoeken in het configuratiescherm (waarbij ik zelfs nog de help functie heb geraadpleegd) en herstarten van de laptop had ik nog steeds geen Hibernate functie. Bedankt MS.

Er blijkt in de GUI geen mogelijkheid om de Hibernate functie weer aan te zetten. Waar je in XP nog heel eenvoudig met een vinkje dit aan of uit kon zetten kan je in Vista (Business x64) dit alleen via de command line.

De Hibernate functie komt weer terug door in de Command Prompt de volgende opdracht te geven : C:> POWERCFG –H ON

image

 

Eenmaal aangekomen bij de presentatie was de laptop snel opgestart, stond de presentatie al klaar en alles verliep volgens plan.

Ingmar Verheij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNederlands