Als een van de weinigen (de laatste der mohikanen) gebruik ik een Nokia (E51) telefoon. Ik vind het een fantastische telefoon, Nokia’s werken nou eenmaal altijd. Maar zo’n iPhone (of Samsung Omnia) is natuurlijk wel cool. Niet alleen omdat het goed werkt, het er gelikt uitziet, er coole apps beschikbaar voor zijn, maar ook omdat je je e-mail goed kan lezen.

Gelukkig hebben ze daar bij Nokia ook iets voor.

Met “Mail for Exchange” kan je je zakelijke mail vanaf je Exchange server ontvangen èn verzenden. En als je wilt ook je kalender en contactpersonen synchroniseren. En als je een beetje zakelijk abonnement hebt gebruik je natuurlijk de push mail functie. Direct je mail ontvangen op je telefoon en dus altijd op de hoogte. Nice!

Maar dit is natuurlijk allemaal oud nieuws “want dat kan mijn iPhone / Windows Mobile ook”.

Maar je overige (privé) emailboxen ontvangen op je telefoon is natuurlijk wat anders. Dat kan met “Nokia Messaging”.

Met “Nokia Messaging” kan je niet alleen POP boxen lezen en verzenden, je kan er ook nog eens meerdere (tot 10) mailboxen meer ontvangen (waaronder Gmail™).

Oftewel,je kan op je telefoon al je e-mail lezen voordat je achter een computer zit. En als je zoals ik meerdere mailboxen hebt (IT’er he?) hoef je deze niet alsmaar te controleren. Als er een nieuwe mail is krijg je een berichtje op je telefoon en kan je altijd nog beslissen om deze op je computer te openen.

En het mooiste is nog dat alles gewoon in je dashboard integreerd:

Cool he?

PS: Nokia Messaging is nu nog op proef en daardoor gratis. Meer informatie is hier te vinden.

Ingmar Verheij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNederlands